Potravinové intolerancie - ROZŠÍRENÝ / odber krvi 108 alergénov

219,00 €

Máte dlhodobo tráviace ťažkosti, problémy s pleťou alebo bolesti hlavy? Vedeli ste, že ich príčinou môže byť aj alergia na potraviny? Vyšetrenie oneskorenej potravinovej alergie (IgG) predstavuje účinný spôsob, akým možno odhaliť telu škodlivé potraviny. Správnou úpravou stravy dokážete eliminovať jednotlivé symptómy jednoducho, rýchlo, ale najmä účinne.

ČO OBSAHUJE VYŠETRENIE?

Balík vyšetrení zameraný na 108 alergénov, ktoré spôsobujú potravinové intolerancie.

PODROBNÝ ZOZNAM VŠETKÝCH TESTOVANÝCH POTRAVÍN:

  • zelenina: artičoka, baklažán, brokolica, cuketa, červená kapusta, cvikla, kaleráb, mrkva, oliva, paprika, paradajka, pórová zmes (pór, pažítka), sladký zemiak, šalátová uhorka, špargľa, špenát, valeriánka poľná, zeler, zemiak, zmes cibúľ (cibuľa, šalotka), zmes húb (hliva ustricová, šampiňón, huby šii-take, kuriatko jedlé), zmes húb (suchohríb, hríb smrekový), zmes listových šalátov (hlávkový, ľadový),
  • strukoviny: cícer, cukrový hrášok, sója, šošovica, zmes fazúľ (biela, zelená, záhradná),
  • obilniny obsahujúce lepok: lepok, jačmenná múka, ovsené otruby, pšeničná múka, ražná múka, špaldová múka,
  • bezlepkové obilniny a ich alternatívy: amarant, kukurica, pohánková múka, proso, quinoa, ryža,
  • mliečne produkty a vajíčka: bielok (slepačí), jogurt, kozie mlieko/kozí syr, kravské mlieko, ovčie mlieko/ovčí syr, žĺtok (slepačí),
  • mäso: bravčové, hovädzie, jahňacie, morčacie, slepačie,
  • čerstvé ovocie: ananás, banán, broskyňa, citrón, čerešňa, datľa, grapefruit, hruška, jablko, jahoda, kivi, marhuľa, nektárinka, pomaranč, slivka, melón vodový,  zmes hrozna (modré, biele, sušené hrozienko),
  • ryby a morské plody: losos, mečúň obyčajný, pstruh, rak riečny, sardela, solea obyčajná, treska, tuniak, mušľa venus, zmes garnátov (kreveta červenopása, garnáty),
  • bylinky a korenie: bazalka, cesnak, čili, horčičné semienka, chren, korenie (čierne, biele), muškátový orech, oregano, petržlen, rozmarín, škorica, tymián, vanilka, zmes mäty (mäta pieporná, mäta),
  • orechy a semená: arašidy, kešu orech, kokosový orech, ľanové semienka, lieskový orech, mak, mandľa, pistácia, sezam, slnečnicové semienka, vlašský orech,
  • iné: čierny čaj, kakaové bôby, káva, med, zmes kvasníc (pekárske, pivovarské).

Potravinové intolerancie sa bežne vyskytujú u každého, žien aj mužov v každom veku. Intolerancia a alergia sú odlišné reakcie tela. Pri intolerancii je priebeh oneskorený – môže sa prejaviť v horizonte niekoľkých hodín, dní až týždňov po tom, čo zjeme škodlivú potravinu. Preto je veľmi ťažké určiť, čo nám spôsobuje problémy. Intoleranciu vo väčšine prípadov spúšťa jeden z 108 alergénov.

Naše telo nám naznačí, ak niečo nie je v poriadku – pri intoleranciách sa najčastejšie objavujú rôzne kožné prejavy, bolesti brucha či tráviace ťažkosti. Prečo je dôležité vedieť čo nám konkrétne spôsobuje ťažkosti? Prehliadaná intolerancia môže vyústiť do precitlivenia na ďalšie skupiny potravín či dokonca spolu-spúšťať chronické choroby.

Alergény sa väčšinou ukrývajú v najbežnejších potravinách. Naše vyšetrenie preto zahŕňa: zeleninu, strukoviny, obilniny, ovocie, mliečne produkty a vajíčka, mäso, ryby a morské plody, bylinky a korenie, orechy a semená, sladidlá, čaj, kávu a kvasnice. Podrobný zoznam všetkých testovaných potravín pre tento balíček nájde vyššie.

AKO PREBIEHA VYŠETRENIE A AKO SA DAJÚ JEHO VÝSLEDKY APLIKOVAŤ DO PRAXE?

Vyšetrenie potravinovej intolerancie IgG realizujeme odberom krvi z lakťovej jamky. Zistíte tak, na ktoré potraviny máte intoleranciu a aj to, aká silná je na stupnici 1 do 4.

S týmito informáciami si môžete nastaviť jedálniček tak, aby vám prospieval a neškodil. Po určitej dobe sa zníži sila a výskyt vašich príznakov, ktoré vám intolerancia spôsobovala a postupne budete môcť niektoré potraviny s nízkou intolerančnou hodnotou zaradiť naspäť do jedálnička